"SUGARING IS THE NEW BLACK"

Sockring är metoden som tar bort hår utan att skada huden. Testa sockring en gång och du kommer inte vaxa dig igen.

BOKA

SOCKRING - SKONSAMMARE OCH MER EFFEKTIV ÄN VAXNING

Sockring har använts sedan Kleopatras tid i det antika Egypten. Att ha en mjuk, hårfri hud var länge standard för skönhet och de egyptiska kvinnorna skapade egna hårborttagningsmetoder genom att blanda olja och honung för att ta bort oönskad hårväxt med roten. Även i Mellanöstern, Nordafrika och Fjärran Östern utförs hårborttagning med sockringsmetoden.

100% NATURLIGT

Den sockerpasta som Love me Tender använder innehåller 100% naturliga ingredienser.  Sockret är allergivänligt och lämpligt för alla.

INTE HETT

Sockerpastan har kroppstemperatur så att den inte ökar blodtillförseln vilket gör den säker för alla områden på kroppen. Därmed är metoden även säker för personer med ådernät eller åderbråck.

SKONSAMT

Sockerpastan fastnar inte på levande hudceller utan endast på döda hudceller så den har en lätt exfolierande effekt. Därför är den också säker att använda på torrt, kliande eksem och torr psoriasis. Pastan är hyperallergen och skonsam nog att använda flera gånger på samma område för att ta bort de kortaste och grövsta håren utan att utsätta huden för någon skada. Eftersom man drar bort hårstråna i växtriktning så bidrar det till att de inte bryts av.

LÄTT ATT RENGÖRA

Sockret tas lätt bort med endast vatten så du blir inte klibbig efter behandlingen. Traditionellt/konventionellt vax innehåller kåda och det behövs kemikalier för att ta bort den.

LÅNGVARIGT RESULTAT

Med den här tekniken kan man extrahera hårstrån i en tidig växtfas. Efter bara några behandlingar kommer du att se bättre resultat. Vid regelbunden sockring hämmas hårväxten och hårstråna blir tunnare och mjukare och du kan ta bort enda ner till 2 mm långa hårstrån.

UTFÖRANDE

Hårborttagningen sker med en sockerpasta som läggs på mothårs och dras medhårs, antingen med endast handteknik eller med remsor. 

  • Sockerpastan läggs på huden mot hårets naturliga växtriktning och dras av medhårs vilket minskar risken för avbrutna och inåtväxande hårstrån.
  • Pastan är ljummen, alltså kan risken för brännskador kan undvikas.
  • Tack vare den milda metoden kan sockerpastan appliceras på hudytan upprepade gånger. Den tränger in i follikeln, omsluter håret och smörjer det. Eftersom extraktionen utförs i hårets naturliga växtriktning så blir inte huden röd eller irriterad.
  • Sockerpastan fastnar endast på håret, inte på levande hudceller och därmed exfolieras huden skonsamt eftersom endast döda hudceller följer med. Det gör att metoden inte är smärtsam alls och resulterar i en silkeslen, mjuk hud under lång tid.
  • Sockerpastan kan avlägsnas från huden, textilier eller andra material och ytor med varmt vatten. Inga starka rengöringsmedel behövs.
  • Med den här sockerpastan räcker det om håret är 2 mm. Även inåtväxta hårstrån kan avlägsnas med den här tekniken. Depilationen kan alltså utföras i den så kallade anagena fasen (växtfasen).
  • Sockerpastan är helt hygienisk eftersom socker är en av de bästa naturliga konserveringsmedel som finns så bakterier kan inte växa och det ger pastan en obegränsad hållbarhet.