VAD ÄR FIBROSER/CELLULITER?

En dåligt syresatt hud är första steget mot hudens åldrande samt är grogrunden för fibroser/celluliter. Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation och dålig cirkulation i lymfsystemet bidrar till att kroppen bildar så kallade celluliter.

BOKA

CELLULITER OCH FIBROSER ÄR SAMMA SAK

Celluliter är samma sak som fibroser: En förtätning i fettväven och det bildas när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop och blir som en hård kaka. De kan ofta göra ont och kännas ömma vid beröring. Hos oss kvinnor sitter fibroserna i nacken (tjurnacke), runt vrister och knän, ridbyxlår, gäddhänget på överarmen, solarplexus, och vid gamla skador och ärr. På bilden ser du en normal hud och en hud med fibroser. Fibroser går att lösa upp med lymfmassage.

HUR BILDAS FIBROSER?

Huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. Blodet transporterar syre och ju äldre vi blir desto svårare blir det att syresätta huden. En dåligt syresatt hud är första steget mot hudens åldrande samt är grogrunden för fibroser/celluliter. Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation och dålig cirkulation i lymfsystemet bidrar till att kroppen bildar så kallade celluliter.

HUR BLIR MAN AV MED FIBROSER?

Genom att använda koppning i samband med lymfmassagen kan man arbeta djupare och får större effekt. Undertrycket i koppan drar till sig vätskor och tillströmningen av blod ökar. När tillförseln av blod ökar så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv och hjälper lymfsystemet att göra sig av med en större mängd slaggprodukter.